Nieuwsbrief mei 24

28 juni 2024
Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van april/mei 2024. 

Deze nieuwsbrief bereikt u op papier. Ook willen wij u erop wijzen dat de nieuwsbrief altijd op onze website staat. www.sintjozefschoolnieuwheeten.nl

Wij wensen u veel leesplezier met de nieuwsbrief. 
Met vriendelijke groet, Team Sint Jozefschool

Personeel


Op vrijdag 26 april nemen we afscheid van Juf Ini.
Zij was onze intern begeleider en heeft veel voor onze school betekent. Ini dank je wel voor jouw geweldige inzet. Wij wensen je heel veel geluk en plezier in jouw nieuwe werkomgeving. Donderdag 25 en 26 april staan in het teken van jouw afscheid. Geen grootse receptie, maar gewoon een paar mooie dagen waar we samen met de kinderen afscheid nemen van een lieve juf.

Nieuwe collega’s.


Het vertrek van juf Ini maakt dat wij op zoek zijn gegaan naar een nieuwe intern begeleider. In de toekomst gaat dit kwaliteitscoördinator heten.
We zijn heel blij dat het goed is gelukt. Wilma van der Linde is onze nieuwe kwaliteitscoördinator. Zij is al een paar keer bij ons op school geweest voor de overdracht en het inwerken. Na de meivakantie zal ze op de dinsdag bij ons op school aanwezig zijn en de lopende zaken op zich nemen. Voor het schooljaar 24-25 werkt zij 3 dagen. 2 Dagen als kwaliteitscoördinator en 1 dag voor de groep. Juf Wilma we zijn heel blij met jou.
Juf Ini stond op vrijdag ook 1 dag voor groep 5-6. Hiervoor hebben we ook een heel fijne oplossing gevonden. Juf Vera Koekkoek komt op de vrijdag. Juf Vera is al een keer op school geweest voor overleg met juf Marijke. Juf Vera gaat op 17 mei starten.

Meester Bjørn heeft op 16 en 17 mei andere verplichtingen. Hiervoor is vervanging aangevraagd bij PON (vervangingspool)


Beste ouders en kinderen, 
Juf Wilma stelt zich voor.
Een nieuw gezicht op de Sint Jozefschool! Wellicht hebben jullie via de kinderen al iets over mij gehoord, maar graag wil ik mij via deze weg aan jullie voorstellen. Mijn naam is Wilma van der Linde, opgegroeid in de omgeving van Ommen en ruim 3 jaar geleden naar Wierden verhuist. Daar woon ik samen met mijn partner en onze huiskat. Mijn vrije tijd besteed ik graag bij mijn paard of met mijn vriendinnen. 
ImageOndertussen werk ik iets meer dan tien jaar in het onderwijs. Ik ben begonnen als leerkracht, en vervolgens intern begeleider, op een Nederlandse basisschool in Suriname. Na een aantal jaren ben ik geremigreerd en als leerkracht gaan werken in Dalfsen. Ik hou ervan om mijzelf uit te dagen en te ontwikkelen. Zodoende heb ik vorig jaar mijn masterstudie afgerond. De kennis en kunde die ik hierin heb opgedaan kan ik volop inzetten in mijn nieuwe uitdaging; kwaliteitscoördinator op de Sint Jozefschool!
Na de meivakantie ben ik alle dinsdagen aanwezig en om de week ook de maandag. Na de zomervakantie ben ik drie dagen werkzaam op de Sint Jozefschool. Ik kijk er enorm naar uit om met het team, de kinderen en de ouders van deze sfeervolle school samen te werken. 

Schoolfruit.


De levering van het schoolfruit gaat nog even door!!!
Op vrijdag 24 mei is er voor de laatste keer schoolfruit.
De verwarring over de einddatum komt door de verschuiving van de startdatum (in december i.p.v. november). We kunnen nog even genieten van de appels, peren, tomaten, druiven selderij, worteltjes bananen en meloenen.
Image
Pasen
Op Witte Donderdag hebben we op school het Paasfeest gevierd met alle groepen in de hal. De kinderen van alle groepen hebben een bijdrage geleverd aan het paasverhaal. 
De Paashazen hadden natuurlijk weer eieren verstopt. Vanwege het slechte weer werden de eieren verstopt in de speelzaal. Daar was het: zoeken, zoeken, zoeken…. Uiteindelijk zijn alle eieren teruggevonden. Als beloning kregen de kinderen een verrassings-ei, aangeboden door de ouderraad.


Schoolvoetbal.


Een geweldig leuk toernooi en wat hebben we het op de tweede woensdagmiddag goed gedaan! Na de voorrondes zijn we in de B-poule geplaatst. In deze poule hebben de leerlingen van onze school alle wedstrijden gewonnen. De mannen van groep 6,7 en 8 hebben zich kranig geweerd op het schoolvoetbaltoernooi in Heeten en Raalte. Een superknappe prestatie. Jongens, wij zijn trots op jullie!

Executieve Functies


Op woensdag 17 april hebben de teamleden nascholing gevolgd voor de executieve functies. Hierbij was er o.a. aandacht voor de schoolpleinregels en speelafspraken.
Ze zijn weer even op de kaart gezet.


RI&E


Op 25 april RI&E (ARBO) door Jaap Jongeneel. Op deze dag vinden er gesprekken plaats met de preventiemedewerker, juf Euthalia, de kinderen van de leerlingenraad, de directie en de MR. Voor de zomervakantie volgt het rapport. De bevindingen worden besproken in de MR-vergadering.

Koningsspelen


26 april Koningsspelen 2024. Iedereen is op zijn/haar Oranje-best en sportief gekleed, want het wordt weer een gezellige actieve dag.
We beginnen natuurlijk met het hijsen van de vlag en het zingen van het Wilhelmus.
Daarna dansen alle kinderen op het Koningslied van kinderen voor kinderen.
Binnen staat het Koningsontbijt klaar en daarna beginnen de Koningsspelen. De onderbouw en de bovenbouw hebben een verschillend programma. Voor de onderbouw zijn er allerlei gezellige spelletjes en een springkussen. De bovenbouw kan zich heerlijk uitleven bij twee clinics en 2 sportieve activiteiten. Het gaat een heel leuke dag worden. Ouders en opa’s en oma’s zijn van harte welkom om een kijkje te nemen. 
ImageDank aan meester Jur, juf Gertiene en de ouderraad.

Hoofdluis


Na de meivakantie gaan de moeders weer controleren op hoofdluis. Bij de laatste controles is er bij een aantal kinderen wel hoofdluis of neten gevonden. Daarom is het belangrijk dat iedereen goed blijft controleren en zo nodig gaat behandelen. We hopen dat we na de meivakantie niets meer vinden. 
Dank aan iedereen. 
 


Studiedagen


Op 14 en 17 juni zijn alle kinderen vrij. Dan zijn er studiedagen gepland. Op deze dagen is er aandacht voor de evaluatie schooljaar 23-24, planning schooljaar 24-25 en de overdracht van de groepen.
Afscheid
Op vrijdag 26 april nemen we afscheid van Tygo uit groep 5. Hij gaat na de meivakantie naar de openbare basisschool in Dijkerhoek. We wensen hem heel veel plezier op de nieuwe school.


Welkom


Na de meivakantie komen Ivy, Jorn en Mira bij ons op school. Welkom in groep 1-2. We wensen hen heel veel werk- en speelplezier op de Sint Jozefschool. Fijn dat jullie erbij komen.

Bijlagen:

Schoolpleinregels.
PowerPoint informatieavond vernieuwbouw.

Agenda mei
24 april Ouderavond informatie betreffende     ver/nieuwbouw Sint Jozefschool
25 april     RI&E
26 april     Koningsspelen
26 april     Afscheid juf Ini
27 april  Koningsdag
29 april t/m 10 mei meivakantie
4 mei     Doden-herdenking
5 mei     Bevrijdingsdag
8 en 9 mei Hemelvaart
13 mei     Hoofdluiscontrole
20 mei     2e Pinksterdag
24 mei    Einde schoolfruit
21 mei    Voorlichting team nieuwe taalmethode
27 mei  Schoolzwemmen groep 5-6
31 mei     Themadag Insecten/boerderij


10 juni Schoolzwemmen groep 5-6
14-17 juni Lang weekend. Studiedagen team.
24 juni Schoolzwemmen