Nieuwsbrief febr. 2024

29 februari 2024

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van februari 2024.

 

We hebben heerlijk Carnaval gevierd en ook de voorjaarsvakantie zit er weer op. Ze hebben zin in mooi weer en het voorjaar.

Studenten:

Juf Wieke loopt nu stage in groep 3-4. (Hogeschool KPZ)Meester Ruben loopt nu stage in groep 1-2.(Hogeschool KPZ) Meester Sam blijft in groep 5-6 (Landstede

 

Personeel

Op 1 mei nemen we afscheid van juf Ini. Zij heeft een nieuwe baan in Twenterand gevonden. Dit betekent dat wij op zoekt moeten naar een nieuwe intern begeleider en een leerkracht voor de vrijdag in groep 5-6.

De laatste werkdag van juf Ini valt op 26 april, gelijk met de Koningsspelen. We willen juf Ini heel hartelijk danken voor haar goede zorg als juf en collega. We wensen je heel veel werkplezier in jouw nieuwe omgeving.

Juf Gertiene heeft besloten om na de voorjaarsvakantie 1 dag minder te gaan werken. Zij zal op maandag, dinsdag en donderdag op school aanwezig zijn.

 

Adviesgesprekken groep 8

Op 27 februari hebben deze gesprekken weer plaats gevonden. Erop terugkijkend zijn we erg blij en trots dat alle leerlingen van groep 8 een passende plek in het Voortgezet hebben gevonden.

 

Nationale Boomfeestdag 20 maart 2024

De leerlingen van groep 5-6 zijn door de Stichting Groei en Bloei van de gemeente Raalte uitgenodigd om deel te nemen aan de Nationale Boomfeestdag.

Dit belooft een leuke en leerzame dag te worden. Na de ochtendpauze zal iemand van de Stichting Groei en Bloei in de groep uitleg geven over het planten van bomen. Daarna gaan we naar plan Marissink. Hier zal de wethouder rond 11.15uur een officieel woordje doen en de 1e boom planten. Daarna gaan de leerlingen in kleine groepjes aan de slag met bomen en heesters. Ter afsluiting krijgt elke leerling een mooie oorkonde mee naar huis.

Het is verstandig om de kleding op deze dag aan te passen. Bij regen gaat deze activiteit gewoon door! Voor het planten van de heesters is het handig om zelf een schep of schop mee te nemen, zodat iedereen aan de slag kan.

Natuurlijk zijn ouders en andere belangstellenden van harte welkom om een kijkje te nemen bij deze activiteit.

Vrienden van de Sint Jozefschool

Opbrengst oliebollen actie vrienden van de Sint Jozefschool.

De oliebollen actie was ook dit jaar weer een groot succes! De actie heeft door jullie inzet een mooi bedrag van €758,27 opgebracht. Dit bedrag kunnen we gaan besteden aan leuke dingen voor de school die we in overleg met school nog gaan bepalen. Ontzettend bedankt aan iedereen die hier aan mee heeft gewerkt!

 

Tevens zijn wij op zoek naar enthousiaste ouders die onze taken van de vrienden van de Sint Jozefschool over willen gaan nemen.

Zou je dit willen? Meld je dan bij Marjo Meiberg, zodat zij dit weer door kan spelen. Ook als je meer informatie wil over wat dit allemaal inhoudt mag je contact opnemen.

 

Rapportgesprekken

De rapporten komen er weer aan. Op 20 maart krijgen de kinderen het 2e rapport mee. Daarna volgen de gesprekken op 21 en 26 maart. Heeft u een speciale voorkeur voor een tijd of datum, wilt u dit dan aan de leerkrachten doorgeven?

 

Theater

In maart gaan twee groepen naar het Hoftheater of een voorstelling op een andere basisschool

Op 12 maart gaat groep 3-4 naar de voorstelling: Vrienden door dik en dun.

Op 19 maart gaat groep 7-8 naar de voorstelling:

Laat me met rust. Via klasbord wordt het vervoer geregeld.

 

Verkeersexamen

De leerlingen van groep 7-8 doen op 25 maart hun theoretisch verkeersexamen. Op 26 maart vindt het praktisch verkeersexamen plaats.

 

Welkom

Hoi Rostyk, wat leuk dat jij na de voorjaarsvakantie bij ons op school bent gekomen. We wensen je heel veel plezier met de andere kinderen in groep 3-4.

 

 

 

Agenda maart

04-03    Schoolzwemmen 5-6

06-03   Oefening BHV voor het team (wo. midd)

11-03   Hoofdluiscontrole extra

12-03   Theater groep 3-4

18-03   Mad Science 1-2-3-4

18-03   Schoolzwemmen 5-6.

19-03   Theater groep 7-8

20-03   Rapporten mee

20-03   Nationale Boomfeestdag (5-6)

21-03   1e ronde oudergesprekken.

25-03   2e ronde oudergesprekken.

25-03   Mad Science groep 5-6-7-8

28-03    Witte donderdag Paasviering

29-03   Goede vrijdag (alle kinderen vrij)

01-04   Tweede Paasdag (alle kinderen vrij)