Nieuwsbrief november 23

27 november 2023

Hierbij ontvangt u de vierde nieuwsbrief van het schooljaar. We genieten samen van de feestversiering in de straten en van de gezelligheid die de decembermaand aankondigt.

Dank je wel.

Wat fijn dat het schoolplein er weer zo netjes uitziet.

Alles is netjes aangeveegd en bladvrij. Dit dankzij twee fantastische opa’s.

In deze nieuwsbrief staan een aantal zaken en dingen die van belang zijn voor de komende periode.

Voor de kerstvakantie verschijnt de volgende nieuwsbrief.

Wijwensen u veel leesplezier met de nieuwsbrief.

Met vriendelijke groet, Team Sint Jozefschool.

 

Sinterklaas

Sinterklaas is in Nederland aangekomen.

Een bijzondere intocht en de kinderen van de onderbouw leven helemaal mee met het Sinterklaasjournaal. Er worden tekeningen gemaakt voor de lijsten op de ramen.

In het weekend heeft Piet op school alle schoenen van de kinderen gevuld.

De kinderen van groep 7-8 hebben onder leiding van meester Bjørn de hal en de gang in de onderbouw weer prachtig aangekleed. Hier kunnen de kinderen van groep 1-2 volop genieten en spelen. Zij hebben ook het podium versierd met een mooie openhaard.

Wordt vervolgd……

De kinderen van groep 5-6-7-8 zijn nu druk in de weer met het maken van surprises. Vanaf donderdag 30 november mogen de surprises mee naar school, zodat we allemaal elkaars kunstwerken kunnen bewonderen. Maandag is de laatste inlever-dag.

Op dinsdag 5 december vieren we samen het Sinterklaasfeest op school. Het wordt weer een heel gezellige dag, met veel liedjes, dansjes, kunsten en gedichten. Dat wordt genieten

De kinderen hoeven voor de ochtend geen eten en drinken mee te nemen, voor het overblijven wel! De kinderen van groep 5-6-7-8 nemen net als anders, gewoon hun gymspullen mee.

Schoolfruit

Het gaat door! De vergoeding aan de leveranciers voor het schoolfruit wordt verhoogd en de leveranciers zijn inmiddels akkoord.

De leveringen kunnen starten.

Voor onze school betekent dit dat we vanaf 6 december in de ochtendpauze weer schoolfruit kunnen uitdelen aan de kinderen op de woensdag, donderdag en vrijdag.

(20 weken lang)

Op maandag en dinsdag nemen de kinderen wel gewoon fruit mee naar school.

Raalte On Ice

Lekker schaatsten in Raalte op donderdag 11 december van 13.00u-14.00u. voor de kinderen van groep 5-6-7-8. Schaatsen zijn aanwezig. We zijn voor die middag nog wel op zoek naar vervoer. Via klasbord kunt u zich t.z.t. hiervoor aanmelden.

Muziek: De kleine proeftuin.

Er is weer een prachtig concert op dinsdagochtend om 10.30u in de hal van onze school. Iedereen is van harte welkom om de muziekstukken van de kinderen van groep 5-6-7-8 te beluisteren en te bewonderen.

Op woensdag 20 december vieren we Kerst op school. Dit jaar gaan we samen genieten van het Kerstbuffet met de zelfgemaakte hapjes.

Na afloop is er weer een gezellig samenzijn op het plein.

T.z.t. krijgen de kinderen nog een brief mee met informatie voor de kerstviering.

 

Schoonmaakavond

Vele handen maken licht werk, oproep voor dinsdag 30 januari: Schoonmaakavond voor de onderbouw.

Opgeven bij e.langkamp@mijnplein.nl

 

Hallo allemaal

Wat een feest was het gisteren weer! Gelukkig wist Sinterklaas het dorpje Nieuw Heeten weer te vinden. Even leek het erop dat de pieten Sinterklaas kwijt waren, maar gelukkig hoorde hij de kinderen uit Nieuw Heeten hard zingen en kwam hij de goede kant op! Voor jong en oud had hij tijdens de route door het dorp een high five, boks of een handje. Samen met zijn pieten en veel kinderen uit het dorp ging hij richting de Belte. Sinterklaas heeft genoten van alle optredens en de dansjes die super goed geoefend waren. Malle Pietje was er ook en vroeg regelmatig aan de kinderen om te komen, éénmaal daar was de grap: " bedankt voor het komen en goede reis terug. Zelfs de Prins carnaval kwam nog even op het podium om een liedje te zingen en de polonaise in te zetten. Nadat alle cadeautjes voor de mooiste gekleurde kleurplaten waren uitgedeeld.. alle dansjes waren gedaan, was het tijd voor Sinterklaas om weer verder te gaan. Met een "Dag Sinterklaasje" werd hij door de kinderen uitgezwaaid! Eén geluk, vlak voordat hij wegging riep de Sint nog even dat alle kinderen hun schoentje mochten zetten!

Tot 5 december op school Sinterklaas!

ank je wel kinderen van groep 7-8 voor het lopen van de Sinterklaascollecte en dank je wel Nieuw Heetenaren voor de gulle giften, want dankzij jullie was het voor de Ouderraad weer mogelijk om de intocht te organiseren.

Het hele feest is o.a. gelukt met de vele handjes van de vrijwilligers, de Belte en firma Pijnappel! 

Ouderraad super bedankt. Iedereen heeft weer genoten.

Agnda december

30-11    Surprises mee naar school

04-12    Schoolzwemmen 5-6.

05-12    Sinterklaas op school.

06-12    Start schoolfruit.

11-12    Mad Science groep 5-6-7-8.

11-12    Raalte on Ice groep 5-6-7-8.

13-12    Adventsviering voor leerlingen onder schooltijd.

18-12    Schoolzwemmen 5-6.

19-12    Muziekconcert: De kleine proeftuin.

20-12    Kerstviering.

24-12    Start Kerstvakantie iedereen om 12.30u. vrij.