Nieuwsbrief oktober 2023

03 november 2023

Hierbij ontvangt u de derde nieuwsbrief van het schooljaar.

 

Het grote circusproject zit erop. Wat hebben we allemaal genoten!! Het was fantastisch!!

Een mooie tijd om terug te kijken naar 100 dagen feest in het teken van 100 jaar Nieuw Heeten, 100 jaar kerk en 100 jaar school.

Vanuit onze kant willen we iedereen bedanken die hier op de een of andere wijze zijn of haar steentje heeft bijgedragen. En dat zijn heeeeel veel mensen.

 

Ook de herfstvakantie zit erop. Na een goed begin van het schooljaar gaan we nu een periode van rapporten, gesprekken en feestelijkheden tegemoet.

 

In deze nieuwsbrief staan een aantal zaken die van belang zijn voor de komende periode.

Wij wensen u heel veel leesplezier met de nieuwsbrief

Team St. Jozefschool.

 

Streetwise

Alle groepen hebben een heel leerzame ochtend gehad.

Zie bijlage voor meer informatie over het dragen van de autogordel.

CIRCUS

De openingsvoorstelling was op maandag 16 oktober met circusdirecteur Douwe. Naast Lyam, Tess en Kilian moesten de meesters en juffen ook een act laten zien. Ongeoefend, met instructies van de circusdirecteur, werd het toch nog een een heel geslaagde voorstelling.

Daarna hebben alle kinderen een hele week geoefend.

Er werd kleding verzameld, geschminkt. Iedereen deed en dacht mee. Uiteindelijk was op vrijdag de grote generale op school en de uitvoering ’s avonds in de Belte.

Wat zag alles er prachtig uit en wat was er veel publiek! Iedereen werd bij de ingang welkom geheten door Luuk en Sepp. En wat waren de kinderen mooi aangekleed en geschminkt. Dit alles dankzij de helpende handen van velen. Alle kinderen van groep 1 t/m 8 hebben supergoed hun best gedaan en een spetterende voorstelling gegeven. We hebben genoten.

Een mooie afsluiting van het 100 jarig jubileum, dat op 16 juli 2023 begon.

 

Volleybaltoernooi

De kinderen van groep 5-6 hebben in de herfstvakantie met 3 teams meegedaan aan het schoolvolleybaltoernooi in Raalte. Geweldig, wat een enthousiasme! Twee teams hebben de kwartfinale gehaald en Jozef 1 mocht door naar de halve finale en werd derde. Ze mochten een prachtige beker meenemen naar Nieuw Heeten. We zijn trots op de kinderen van groep 5-6.

Studiedagen

1 november:

Mijnplein studiemiddag. Dit is op woensdagmiddag

1 november na schooltijd. Alle leerkrachten krijgen scholing over onderwerpen die belangrijk zijn in de groep/bouw waar zij dit schooljaar werkzaam zijn.

De onderwerpen zijn

Groep 1-2: Het brein. Lezen en Taal.

Groep 3-4-5-6: Bewegend leren en executieve functies

Groep 7-8: Het leren van (bijna) pubers en het CJG

8 november:

Woensdag de hele dag (kinderen vrij)

Het onderwerp is NT2 onderwijs >> Zien is snappen.

 

Schoolfruit

Normaal start in november altijd de periode van het schoolfruit. Helaas is er een kink in de kabel gekomen.

De regering stelt hiervoor minder subsidie beschikbaar, waardoor de leveranciers nu 25% onder de kostprijs fruit moeten gaan leveren. Dit gaan ze voorlopig niet doen. Heel jammer, dit betekent dat de kinderen voor de ochtendpauze zelf fruit meenemen.

 

Theater

Op woensdag 1 november gaan de kinderen van groep 5-6 naar de voorstelling Hermannosaurus Rex.

De kinderen van groep 1-2 gaan op 7 november naar de voorstelling Stapelgek.

Denken ouders eraan om een stoel-verhoger mee te geven?

Via klasbord worden ouders gevraagd voor het vervoer.

 

Muzieknetwerk Salland

Er gaat muziek klinken in de school!

Vanaf 7 november gaat er veel muziek klinken bij ons op school. Wij starten met de Kleine Muzikale Proeftuin. Dit is een project van het Muziek Netwerk Salland. In de komende maanden komen er wekelijks tegelijkertijd 5 muziekdocenten op school. De kinderen uit groep 5-6-7-8 gaan gedurende 6 weken oefenen op een viool, cello, gitaar, koper of slagwerkinstrumenten. Aan het eind van de periode sluiten we de Kleine Muzikale Proeftuin af met een spetterend concert. op dinsdag 19 december ’s morgens om 8.30u. Locatie: Hal Sint Jozefschool. Iedereen is hiervoor van harte uitgenodigd.

We begrijpen dat het tijdstip erg vroeg is. Maar we moeten rekening houden met de beschikbaarheid van de muziekdocenten.

 

Wilt u meer weten over de Kleine Muzikale Proeftuin van het Muziek Netwerk Salland, kijk dan op www.muzieknetwerksalland.nl

 

 

Oudergesprekken en rapporten

Op woensdag 22 november krijgen de kinderen hun

1e rapport van dit schooljaar mee.

Ouders zijn op 23 en 28 november van harte welkom voor een oudergesprek met de leerkracht(en) van zoon of dochter. Mocht u op 1 van deze avonden verhinderd zijn, wilt u dit dan voor 13 november aan de leerkrachten doorgeven, zodat zij bij de planning hiermee rekening kunnen houden?

 

Agenda november

01-11   Studiemiddag Team (mijnplein)

01-11   Theatervoorstelling groep 5-6

06-11   Schoolzwemmen 5-6

07-11   Theatervoorstelling groep 1-2

08-11   Studiedag team NT2 onderwijs. Alle kinderen vrij

13-11    Mad Science 5-6-7-8

15-16-11 Directeuren 2-daagse

20-11   Mad Science 1-2-3-4

20-11   Schoolzwemmen 5-6

22-11    1e Rapport mee

23-11    1e ronde gesprekken

28-11   2e ronde gesprekken

 

Agenda december

04-12    Mad Science 1-2-3-4 Inhaal

04-12    Schoolzwemmen groep 5-6

05-12    Sinterklaas op school

11-12    Mad Science 1-2-3-4-5-6-7-8

13-12    Adventsviering

18-12    Schoolzwemmen 5-6

19-12    Concert de Kleine Proeftuin MNS.

20-12    Kerstviering

22-12    Kerstvakantie: Start 12.30u alle groepen

 

Bijlage Streetwise

NIEUWS - De Hoge VoordeUw kind heeft deelgenomen aan ANWB Streetwise. Wanneer uw kind in groep 1 t/m 6 zit, dan hebben zij het uitgebreid gehad over gordelgebruik en  zij kunnen u ongetwijfeld vertellen op welke manier zij het veiligst mee kunnen rijden in de auto.

 

Hierbij ook voor u de belangrijkste regels op een rij 

 

De autogordel

 

Wist u dat juist op de korte stukjes de meeste ongelukken gebeuren. Dit zijn vaak de ritjes naar school of de supermarkt. Dit zijn plaatsen  waar het druk is en de kans dat er geremd moet worden extra groot  is. Leer uw kind aan dat de gordel altijd om moet. Geef hierbij ook  het goede voorbeeld door zelf altijd uw autogordel te dragen.

 

Een autogordel mag niet in de nek zitten. Hier kan de gordel gaan  snijden of de keel dichtdrukken wanneer er geremd wordt. Wij horen regelmatig van kinderen dat zij de gordel om deze reden onder hun  oksel doen. Op deze manier kan de gordel onder de oksel gaan  snijden en kan het bovenlichaam alsnog dubbel klappen. 

Wordt het schuine deel van de gordel achter de rug gedaan, dan kan  uw kind zelfs uit de gordel schieten. Zorg dus dat de gordel op de juiste manier wordt gedragen; vanaf de schouder schuin over het bovenlijf.

 

Het autostoeltje

 

Kinderen tot 1,35 meter moet u in een goedgekeurd autokinderzitje vervoeren. Zowel voorin als achterin de auto.

 

In de basisschoolleeftijd is dit meestal de zitverhoger (met rugleuning).

Wij adviseren om kinderen tot 1,50m op de zitverhoger (met rugleuning) te laten zitten. Dit omdat kinderen in de groei soms hele lange benen hebben maar een wat korter bovenlijf waardoor de gordel met 1,35m alsnog in de nek kan snijden.

 

De airbag

 

Een airbag is een extra beveiligingsmiddel bij min of meer frontale botsingen, bedoeld als aanvulling op de bestaande gordelsystemen. Airbags zijn niet primair voor kinderen ontwikkeld, maar voor volwassenen. Wanneer een kind niet op de goede hoogte zit, kan een airbag meer schade aan richten dan dat het goed zijn werk kan doen!