Nieuwsbrief Januari 2023

24 januari 2023

Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het jaar 2023.  


Opgeruimd staat netjes 


Wauw, wat een verrassing toen we op maandag 9 januari op school kwamen. Alle vuurwerkresten waren weg! Het schoolplein zag er weer keurig uit.  

Wat blijkt nu? Dit hebben Zoë en Sem samen met hun opa gedaan. Geweldig bedankt. 


Aanmelding nieuwe leerlingen 


Wij nodigen alle nieuwe ouders van harte uit om hun zoon/dochter te komen aanmelden bij ons op school. Het gaat om kinderen, die in de periode van 1 januari 2023 tot 1 februari 2024 vier jaar worden.  

Het open huis voor nieuwe ouders zit erop, maar op 31 januari kunnen kinderen worden aangemeld van 19.00-20.00u.  

Een korte kennismaking is onderdeel van de aanmelding, u krijgt een rondleiding en u ontvangt de schoolgids.  

Personeel 


Zo rond de Raaltese festiviteiten heeft meester Bjorn als vrijwilliger vaak andere verplichtingen. Zo ook weer rond de Carnaval. Daarom is hij op 20-21-en 22 februari niet op school. Juf Gertiene zal hem vervangen. 

Ook juf Marijke moeten we een tijdje missen. Zij gaat van 15 tot en met 24 februari naar Australië om haar dochter te bezoeken. We wensen haar een hele fijne tijd. Juf Lisa zal haar in die periode vervangen. 


Breinhelden/Executieve functies 


We hebben weer een studiemiddag gehad op dinsdag 17 januari. Hier hebben we nagedacht over wat we onze kinderen willen meegeven richting het Voortgezet Onderwijs. Wat moeten ze allemaal in hun rugzak hebben? 

Dit hebben we vooral gedaan, omdat de executieve functies het belangrijkste veranderonderwerp van het nieuwe schoolplan (2023-2027) zal zijn.  


Muziek Netwerk Salland gaat weer van start. 


Op 24 januari krijgen de kinderen van groep 5 de introductielessen. Daarna mogen alle kinderen van groep 5-6-7-8 een instrument uitkiezen, waarop ze 6 weken gaan oefenen. Op 18 april volgt het eindconcert van 12.45u-13.45u. Zet deze datum alvast in uw agenda, want alle ouders, opa’s en oma’s zijn ook uitgenodigd. 

Nationale voorleesdagen. 


De voorleesdagen worden op woensdag 25 januari gestart. In alle groepen wordt aan elkaar voorgelezen. Ook Oebele doet mee. En juf Gertiene heeft een heel leuke activiteit bedacht. Wat het is…. dat mogen de kinderen raden. 

De voorleeskampioen van onze school is Joena. Zij zal op 9 februari onze school vertegenwoordigen op de voorleeskampioenschappen in Raalte. Supporters zijn altijd welkom! 

 

Schoolfruit. 


Vanaf november konden we op woensdag, donderdag en vrijdag van schoolfruit genieten. Vrijdag 10 februari is de laatste dag. Vanaf 13 februari nemen alle kinderen weer een gezond tussendoortje mee voor de pauze van 10 uur. 

KiKa  REACTIE 


Onlangs hebben we een prachtige donatie ontvangen naar aanleiding van de Kersttheatermarkt op de St. Jozefschool in Nieuw Heeten. Wat een ontzettend mooi initiatief!    

We zijn heel dankbaar voor deze steun aan KiKa.  


 Bedankt voor de inzet en steun aan KiKa. 

Carnaval 


Heerlijk het kan weer en het mag weer. Er wordt Carnaval gevierd op de St. Jozefschool op dinsdag 21 februari.  

Alle kinderen komen verkleed naar school. Maar minstens zo belangrijk. Zij hebben allemaal een act geoefend. Je mag dansen, kunsten vertonen, voorlezen, een verhaal vertellen of een toneelstuk opvoeren enz. Het kan en mag allemaal. Je mag het alleen doen of met een groepje. Voor de pauze zijn de voorrondes in de eigen groep, waar twee finalisten worden gekozen. Na de pauze mogen zij hun act aan de hele school laten zien en natuurlijk Prins Bennet, die met een klein gevolg naar de St. Jozefschool zal komen. Hij is de voorzitter van de jury. 

We zijn benieuwd wie er dit jaar gaat of gaan winnen. 

OEFENEN dus! 

Schoonmaakavond 


Op 25 januari is de schoonmaakavond niet doorgegaan, omdat er te weinig aanmeldingen waren i.v.m. sociale verplichtingen van veel mensen. Daarom een nieuwe datum: Woensdag 8 februari van 18.30u-20.30u. Graag allemaal een emmer en doek meenemen. Wij zorgen voor de koffie en thee. 

Opgeven bij juf Euthalia: e.langkamp@mijnplein.nl 


Nieuwe leerlingen 


Welkom in groep 1-2 Polina en Milena. Welkom in Nederland, Nieuw Heeten en op de St. Jozefschool. We wensen jullie hier een heel fijne tijd toe. 

 

Agenda januari 


24-01 Start het kleine leerorkest MNS 

25-01 Start nationale voorleesdagen  

25-01 De schoonmaakavond wordt verzet 

31-01 Aanmelden nieuwe leerlingen 

Agenda februari 


06-02 Schoolzwemmen 

08-02 Schoonmaakavond (nieuwe datum) 

10-02 Einde schoolfruit 

20-02 Schoolzwemmen 

21-02 Carnaval op school 

15-2 Kennismaking nieuwe leerlingen op afspraak 

27-02-03-03 Voorjaarsvakantie 

02-03 Schoolhandbaltoernooi in Raalte.