Nieuwsbrief december 2022

22 december 2022

Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van het jaar 2022.

Achter ons ligt 2022, eindelijk een jaar zonder voelbare coronamaatregelen. Gelukkig hebben we Sinterklaas, Advent en Kerst kunnen vieren als vanouds. Het was geweldig om de school weer levend en bruisend te zien tijdens de Kerst Theatermarkt met gezellige kinderen, ouders en grootouders.

We zijn heel blij dat we tot nu toe geen groepen naar huis hoefden te sturen. Niet vanwege de corona en ook niet vanwege ziekte van leerkrachten.
Dit is mede te danken aan de inzet en veerkracht van het team. Heel veel waardering hiervoor. Steeds maar weer op zoek naar een oplossing, elkaar zien en er voor elkaar willen zijn.
Toch willen we opmerken dat het niet vanzelfsprekend is en blijft dat groepen kunnen worden opgevangen.
Het lerarentekort is zo nijpend, dat er bijna geen vervanging beschikbaar is. Dit maakt dat het team niet consequent overvraagd kan en mag worden. Het kan dus ook op de St. Jozefschool gebeuren dat we een groep naar huis moeten sturen. We hopen op ieders begrip.

Jippie…. nieuwe stoelen!
Het stond al heel lang op het verlanglijstje van de leerkrachten van groep 1-2. Begin december werden de kleuters verrast met prachtige nieuwe stoelen. En ze zitten ook nog eens heel lekker. Alles op gelijke hoogte en soms met een extra steuntje voor de voeten. Natuurlijk horen hier ook nieuwe groepstafels en een nieuw bureau en stoel voor de juf bij.


Sinterklaas
Daar was hij dan op 5 december. Sint kwam met 3 pieten naar onze school. En ach wat hadden de pieten er een zooitje van gemaakt. Overal op het schoolplein lagen kleuterstoeltjes. Deze “oude” kleuterstoeltjes stonden in het speellokaal. Dus… dachten de pieten dat ze ermee mochten spelen.
Gelukkig had Sint een goed idee. De pieten moesten alle stoeltjes in een kring zetten en dan konden de kinderen van groep 1-2-3-4 stoelendans doen. Natuurlijk hebben alle kinderen geholpen en zo zijn we deze dag heel gezellig en feestelijk begonnen.
Daarna hebben alle groepen Sint nog een bezoek gebracht en allerlei leuke activiteiten voor hem gedaan. De kinderen van groep 1-2-3-4 kregen een cadeautje en de kinderen van groep 5-6-7-8 hebben prachtige surprises voor elkaar gemaakt. Het was een heel geslaagde dag, fijn dat het weer zo kon.


Heerlijk schaatsen.
Op donderdagmiddag 15 december zijn we met de kinderen van groep 5-6-7-8 naar de ijsbaan in Raalte gegaan, waar ze een uurtje heerlijk konden schaatsen.
Het was een gezellige boel, met veel gegil, val- en glijpartijen. De kinderen kregen zelfs echte schaatsles.
Ze hebben genoten.

MuziekNetwerkSalland
Op 24 januari starten de introductie-lessen voor groep 5 en 6. De kinderen krijgen dan kennismakingslessen voor gitaar, viool, cello, trompet, saxofoon en slagwerk. Op 14 februari sluiten ook groep 7 en 8 aan voor het leerorkest, de (kleine)proeftuin.
Save the date: dinsdag 18 april eindconcert om 12.45u. Hiervoor zijn ouders en grootouders van harte uitgenodigd.


Advent en kerst.
Na het Sinterklaasfeest werd de school supersnel en supermooi omgetoverd in kerstsfeer. De kerststal werd van de zolder gehaald, de bomen en de ramen werden versierd.

Op 17 december was de adventsviering.
Alle groepen hebben samen in de hal naar het kerstverhaal geluisterd dat door de leerlingen van groep 7-8 werd voorgelezen. Alle groepen hebben hun bijdrage geleverd in de vorm van een lied of gedicht. Het was een mooie sfeervolle bijeenkomst.

Kersttheatermarkt woensdag 21 december
Voor het goede doel: KIKA

Gelijk na het Sinterklaasfeest zijn we met de voorbereidingen begonnen.

De leerlingenraad is samengekomen om het goede doel te bepalen. In groep 3-4-5-6-7-8 hebben leerlingen gestemd en samen gekozen voor KIKA.

Soms rook het wel bijzonder in de school. Soms naar lak, soms naar pindakaas en soms ook heerlijk naar gebakken koekjes. Dit allemaal voor het goede doel.

Om 18.00uur kwam de Kerstman om de Kersttheatermarkt te openen. Buiten brandde een vuurkorf, er was een herder met schapen en ook de oliebollen waren niet te missen. De midwinterhoornblazers zorgden voor de nodige sfeer. Wat was het gezellig en wat waren er veel mensen. Voor iedereen was er genoeg te beleven, te doen en te proeven.

Kinderen, ouders, opa’s en oma’s, broers, zussen, buurman en buurvrouw allemaal super bedankt, want we hebben een geweldig bedrag opgehaald voor KIKA:

€ 1000,-

We danken de leden van de ouderraad heel hartelijk voor hun meedenken en meedoen, voor hun geweldige inzet. Samen met hen hebben we een heel fijn kerstfeest kunnen organiseren.


Welkom op school
Oeps, wat onhandig, helemaal vergeten!
In november is Sarah bij ons op school gekomen. Sarah je bent van harte welkom en we wensen je heel veel plezier bij juf Euthalia en juf Ini.


Aanmelding nieuwe leerlingen
Wij nodigen alle nieuwe ouders van harte uit om hun zoon/dochter te komen aanmelden bij ons op school. Het gaat om kinderen, die in de periode van 1 januari 2023 tot 1 februari 2024 vier jaar worden.
Voor nieuwe ouders is er een open huis op woensdag 18 januari van 09.00uur-11.30uur. Uw kunt dan ook het aanmeldformulier alvast meenemen.
Op dinsdag 31 januari is het van 19.00uur-20.00uur mogelijk om uw zoon/dochter aan te melden. De directeur en een leerkracht van groep 1-2 zijn dan aanwezig om u te ontvangen en te woord te staan.

Schoonmaakavond
Gelukkig het mag weer. We kunnen weer een schoonmaakavond organiseren. Het is natuurlijk superfijn wanneer alles weer lekker fris en schoon is.
De vloer van groep 1-2 krijgt in de kerstvakantie een goede beurt. De schoonmaakavond hebben we gepland op woensdag 25 januari. We starten op 19.00u en werken door tot 21.00u. Op school zorgen we koffie, thee en iets lekkers. We hopen op een grote opkomst, want vele handen maken licht werk.Oliebollenactie
De Vrienden van de St. Jozefschool organiseren weer een oliebollen actie. Vergeet niet om deze overheerlijke oliebollen te bestellen! De helft van de opbrengst is voor extra leuke activiteiten op onze school!

Trefwoord
Zorgen een verkenningstocht
In de eerste week gaan de kinderen op verkenningstocht. Wat betekent het dat mensen ergens voor zorgen? Ervaren de kinderen zorgzaamheid om zich heen? En hoe voelt het om ergens voor te zorgen? Hoe wil je zorgen voor je jezelf? Wat doe je als je voor een dier zorgt of voor je spullen? Ook denken de kinderen na hoe je voor je omgeving zorgt. En soms hoef jij je geen zorgen te maken.
In de tweede week gaan de kinderen onderzoeken wat de behoefte aan zorg betekent. Op school is er de behoefte om voor veiligheid te zorgen. Maar is dat niet overal waar mensen samenleven een behoefte? Maar ook de vraag ‘wanneer zorg je goed voor iemand?’. Zorg je wel goed voor jezelf als je op elke vraag ja zegt? Wat als zorg niet mogelijk is? Of onbetaalbaar? Hoe maak je dan keuzes? Wat kan wel en wat kan niet?


Agenda januari
23-12 start Kerstvakantie 12.30u

09-01 Eerste schooldag 2023
09-01 Controle hoofdluis
09-01 Schoolzwemmen 5-6
16-01 Mad Science groep 1-2-3-4
17-01 Teamscholing Executieve functies (Breinhelden)
18-01 Open huis voor nieuwe ouders
23-01 Mad Science groep 5-6-7-8

23-01 schoolzwemmen groep 5-6
25-01 Schoonmaakavond
25-01 Start Nationale voorleesdagen
31-01 Aanmelden nieuwe leerlingen

Het team van de St. Jozefschool wenst iedereen
FIJNE FEESTDAGEN
EN EEN FANTASTISCH 2023!

Meer foto’s van de verschillende activiteiten vindt u op klasbord en op onze website
www.sintjozefschoolnieuwheeten.nl