Nieuwsbrief januari 2022

27 januari 2022

Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het jaar 2022.  


Achter ons ligt een bijzonder jaar met veel schakelmomenten in verband met Covid-19.  

Wat waren we blij toen we in de laatste week van de Kerstvakantie hoorden dat de scholen op 10 januari weer open mochten. 

Gelukkig zijn er tot nu toe geen groepen naar huis gestuurd, omdat er teveel besmettingen zijn. 

We mogen constateren dat we Omikron tot nu toe buiten de deur hebben kunnen houden. Ouders handelen gelukkig heel zorgvuldig en gaan met school in overleg bij twijfel en dat is fijn. 

Lastig zijn de steeds veranderende richtlijnen. 

Alle nu geldende regels: 

- Leerlingen in het primair en voortgezet (speciaal) onderwijs hoeven niet meer in quarantaine als zij in contact zijn geweest met een besmet persoon en zij geen klachten hebben. Klassen gaan dus niet meer in quarantaine als er drie of meer besmettingen in de klas zijn. 

- De nieuwe quarantaineregels gelden vanaf woensdag 26 januari voor een periode van zes weken. Na drie weken volgt een evaluatiemoment waarbij het OMT en kabinet kijken naar het effect van de nieuwe quarantaineregels. 

- Leerlingen in het po en v(s)o blijven alleen thuis als zij positief getest zijn op het coronavirus, ziek zijn of klachten hebben die kunnen wijzen op het coronavirus. 

- Bij drie of meer besmettingen in de klas, hoeft de gehele klas niet meer in quarantaine. Alleen de leerlingen die besmet zijn met het coronavirus blijven thuis. 

- Het is belangrijk voor leerlingen dat zij zich regelmatig testen door middel van een zelftest. Dringend advies voor leerlingen (vanaf groep 6) om dit twee keer per week te doen. 

- Het blijft belangrijk de basismaatregelen, zoals regelmatig handen wassen en goed ventileren, na te blijven leven. Ook in de school. 

Zie ook de richtlijnen aan het eind van deze nieuwsbrief. 


Aanmelding nieuwe leerlingen 


Wij nodigen alle nieuwe ouders van harte uit om hun zoon/dochter te komen aanmelden bij ons op school. Het gaat om kinderen, die in de periode van 1 augustus 2022 tot 1 oktober 2023 vier jaar worden.  

Op dit moment kunnen we geen avond voor de aanmelding plannen en is een open huis ook niet mogelijk. Maar we hebben op 15 februari wel een kennismakings-dag gepland. Dit is natuurlijk op afspraak. 

Een korte kennismaking is onderdeel van de aanmelding, u krijgt een rondleiding en u ontvangt de schoolgids.  


Handbaltoernooi. 


Het schoolhandbaltoernooi op 24 februari gaat niet door en wordt verplaatst naar maandag 2 mei. 

Carnaval 


Het is nog niet duidelijk welk scenario voor de Carnaval gaat gelden. Zodra hierover meer bekend is wordt via klasbord op de hoogte gesteld. 

 

Kwaliteitsdag 


Dit schooljaar is het College van Bestuur van mijnplein, Maarten Bauer en Bart de Grunt, op 25 januari bij ons op bezoek geweest voor de kwaliteitsdag. 

Het doel is om de peilstok betreffende de kwaliteit van onze school in de olie te steken en af te lezen.  

Hoe staat de school ervoor. Hiermee kan het bestuur weer verantwoording afleggen aan de inspectie. 

Op deze dag worden gesprekken gevoerd met de directeur, de IB-er en leerkrachten, en er worden klassenbezoeken gedaan. Vervolgens volgt er een nagesprek. 

Onze leervraag voor deze dag was:  

Hoe implementeren we de observatiepunten van Kleuter in Beeld binnen ons beredeneerd aanbod/ons dagelijks aanbod? 

Wat waren de bevindingen van het CvB en wat nemen we mee?: 

De eindopbrengsten zijn goed. We scoren als school in de top 5 van alle mijnplein scholen. 

Na 5 jaar intensief focussen op begrijpend lezen zien we dat de resultaten zijn gestegen. 

Het schooladvies voor het Voortgezet onderwijs klopt na 2 jaar voor 84% voor de oud-leerlingen. Dit is een hoog percentage en is een betere voorspeller dan de uitslagen van de eindtoets. 

Voor de opbrengsten voor rekenen kregen we een kleine signalering, omdat de resultaten hier licht teruglopen. 

Wij zijn heel blij met deze bevindingen, maar we realiseren ons ook dat door de kleine groepen de opbrengsten heel erg snel kunnen veranderen/wisselen. 

Als school mogen we trots zijn op onze zorgstructuur en de didactische vaardigheden van de leerkrachten, die door de inspectie in 2020 ruim boven het gemiddelde werden beoordeeld. 

Waar we rekening mee moeten houden voor de toekomst is het teruglopende leerlingenaantal en daarmee de formatie voor de leerkrachten en de vernieuwbouw. Op basis van het aantal leerlingen is ons gebouw veel te groot. Dit zijn de veranderingen waar we ons in de komende tijd moeten voorbereiden. 

 

Agenda januari 


25-01 Kwaliteitsdag (bezoek CvB mijnplein) 

26-01 Start nationale voorleesdagen  

Agenda februari 


0-2 Schoolzwemmen 

10-11-2 Directeuren tweedaagse Marjo afwezig 

15-2 Kennismaking nieuwe leerlingen op afspraak 

21-25-2 Voorjaarsvakantie 

24-2 Schoolhandbaltoernooi gaat niet door.